Mengen, Geyve’de Okulları Ziyaret Etti

Mengen, Geyve’de Okulları Ziyaret Etti

Mengen; Emek Mücadelesinin Haysiyetine Ve Emekçinin Onuruna Yakışmazdı

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Yönetim Kurulu üyeleri Geyve İlçesinde okulları ziyaret ederek eğitim çalışanları ile bir araya geldi. Ziyarette mutabakatsızlıkla sonuçlanan toplu sözleşme süreci, kılık kıyafet yönetmeliğine yönelik sivil itaatsizlik eylemi ve okul yönetimlerinin yaşadıkları sıkıntılar konuşuldu.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Mengen, Kamu görevlileri olarak, yeni bir süreci geride bıraktıklarını ve 5. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin mutabakatsızlıkla sonuçlandığını söyledi.

Mengen; 2020-2021 için 3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 2 milyon 100 bin memur emeklisi olmak üzere 5,5 milyona yakın insanın, 20 milyonu bulan kitlenin, toplumun dörtte birini oluşturan nüfusun millî gelirden alacağı payı belirlemek için yoğun bir trafik, gayret ve mücadele süreciydi. Mutabakatsızlıkla sonuçlandı. Kamu İşveren Heyeti’nin iki yıl için bize öngördüğü yüzde 14’lük zam oranını kabul etmemiz mümkün değildi. Buna tepki verdik. Rakam yükseltilmeyince ve kamu işveren süreci bu şekilde sonuçlandırınca da Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na konuyu taşıdık ve kurulun bu konuda hakemlik yapmasını istedik. Üzülerek ifade edelim ki Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun ismi de artık değişmelidir. ‘Kamu İşvereni Hakem Kurulu’ şeklinde bir tablo ortaya çıktı. Yüzde 14’lük zammı onaylayan, yeterli gören bir çerçeve üretildi. Zam oranı hakem kurulundan geçmiş olabilir ancak memurların vicdanından geçememiş ve sınıfta kalmıştır şeklinde konuştu.

Okulların bütçe sorununun hâlâ çözülemediğine dikkat çeken Mengen, okulların ödenek ihtiyacının karşılanarak yöneticilerin velilerle karşı karşıya getirilmemesi gerektiğini söyledi.

Okul yönetimlerinin bir yandan okullara bağış konusunda kamuoyu ve idare baskısı altında ve soruşturma tehdidi karşısında bırakılması, diğer yandan zorunlu cari harcamalar için kaynak bulma yükümlülüğüne sokulması, hem eğitim-öğretime zarar verip bu sorunu okullar arası başarı farklılığının bir unsuru hâline dönüştürmekte hem okul yöneticilerine yönelik hukuksuz, haksız ve adaletsiz uygulamalara ve mağduriyetlere kapı aralamakta hem de yönetici/öğretmen ile öğrenci velilerini karşı karşıya getirerek okul iklimini ve okul-veli iş birliğini zedelemektedir. Okul bazlı ödenek tahsisi yapılarak personel dışı cari harcamaların yönetilmesi için ödeneklerin doğrudan okul idareleri tarafından kullanılması sağlanmalıdır” dedi.

82 model kılık ve kıyafet yönetmeliğinin miadının çoktan dolduğunu, bu çağdışılığın artık tarihin çöp sepetinde yerini alması gerektiğini vurgulayan Mengen, şöyle devam etti: “6 yıldır sivil itaatsizliğimizi sürdürüyoruz. Biz kargaşadan yana değiliz. Biz devlet ciddiyetinin ortadan kaldırılmasından yana da değiliz. Ama devletin bize ne giyeceğimizi, nasıl davranacağımızı, nasıl hareket edeceğimizi bilmeyen insanlar olarak, öz yeterlilikleri gelişmemiş bireyler olarak davranmasını kabul edemeyiz. Bazı mülki idare amirleri ‘böyle devlet memuru mu olur, acayip adamlar, tuhaf tuhaf kıyafetlerle okula geliyorlar’ diyorlar. Eylem devam ediyor. Eylemin nizamisi olmaz. Eylem nizamsızlıktır. Rahatsızlığı ortaya koymaktır. Gelin oturalım, tartışalım, bir çerçeve çizelim şeklinde konuştu.

Ercan DEMİR-Geyvemedya.com

Yayınlama: 25.09.2019
Düzenleme: 29.09.2019 17:08
617
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.