Yerel Yönetimlerin Önemi

1955 yılında Geyve'nin Kavak köyünde doğan Fikret Işık İlk Okulu Kavak köyünde Ortaokulu Geyve liseyi ise Sakarya Endüstri Meslek Lisesi motor bölümünden mezun olarak tamamladı. 1967 yılında Geyve ilçesine yeleşen Işık;1984 yılında Soğukhava İşletmeciliğine başlyarak Kavaklılar Soğuk hava Tesisleri ve Tavuk Çiftliği LTD ŞKT ni kurdu. 1996 yılında broyler tavuk çiftliklerini hizmete sokan Fikret Işık, son yıllarda donmuş gıdaya önem vererek - 18 derece şok muhafaza odalarını ilçemize kazandırdı . Evli ve 3 çoçuk babbası olan Işık; siyasi ve sosyal hizmetlerinin yanısıra ortaokul yıllarında M.T.Talebe birliği muhasipliği M.S.Partisi gençlik teşkilatı başkanlığı Refah Partisi kurucu ilçe başkanlığı İl genel Meclisi üyeliği İl daimi encümen üyeliği görevlerinde bulundu.

    YEREL YÖNETİMLERİN ÖNEMİ –

    fikret IŞIK - (2)Yönetimin en önemli ayağından biride yerel yönetimlerdir. Yerelden maksat yerinden görerek tespit ederek yönetmek. Merkezi yönetimi desteklemek yükünü hafifletmek merkezi idareye işlevlik kazandırmaktır.

    Yerel yönetimlerin önemi bilindiği için son yapılan düzenlemelerde bu yönetim şekline önem verilmiş yetkileri etkileri arttırılmıştır. Bir şeyi görerek yapmak başka tarif ederek yapmak başkadır. Sorunların tek elden çözümü yerine yerinde çözüm esas alınmıştır. Yerel yönetimlerde de yönetim kadrosunun kalitesi yönetim kalitesini yakalamada esastır. İyi kaliteli bir yönetim meclisi olursa hizmetlerde o denli kaliteli olur. Aksi halde her şey yerinde sayar. Bu meclisler toplumun ihtiyaçlarını belirleyecek ve dolayısıyla toplumu yönetecek yönetilmeye ihtiyacı olanlar toplumu yönetemezler. Toplantının ne olduğunu bilemeyenler toplantıyı yönetemezler. Yönetim şeklini bilenler yönetime dair fikir üretirler proje üretirler plan yaparlar ve bunları halka sunarlar. Sokma akılla da bu hizmetleri yapmak zordur.Her kademede üst düzey yöneticiye ihtiyaç vardır. Yerel yönetimlerin yönetim birimleri çoktur. Köy muhtarı gibi değil. Alınan kararlar direk toplumu etkileyecektir. Öyle yanlış alınan kararlar tekrar düzeltilmek zorunda kalacaktır. O zamanda yaz boz tahtası ortaya çıkar. İdarelerin itibarını azaltır güveni yitirmeye sebep olur. Kaynaklar israf olur. Alınan kararlar uygulanmadan etkileri tespit edilerek uygulanırsa daha isabetli olacaktır. Kaliteli yönetimler bölgelerini daha güzel göze hitap eder hale getirdiğin bölgesi de cazibe merkezi olur ve toplumların beğenisini kazanır.

    Bir bölgenin kalkınmışlığı zenginleşmesi sadece birilerine değil bütün toplumadır. Bölgelerin kalkınması da o yönetimlerle olacaktır. Zengin olan bireylerde bölgenin güzelleşmesine o denli katkı yapacaktır. Fakir olan toplumlardan idarelere katkı casino spiele beklenemez. Yerel yönetimlerin toplum adına aldığı her karar o toplumları etkileyecektir. Sorunlar çoktur. Öteden gelen sorunların tespitini yapmak ve bu sorunları çözmek o bireyleri rahatlatacak rahat yaşam sağlayacaktır.

    Tabi sorunları şöylece sıralıya biliriz.

    1-Ana sorunlar

    2-zamanın getirdiği sorunlar.

    Ana sorunlar

    a- çöp sorunu

    b-su sorunu

    c-kanalizasyon

    d-aydınlatma

    e-pazar yeri vs.

    Zamanın getirdiği sorunlar

    a-Yol sorunu trafik düzeni

    b- otopark sorunu

    c- iş aş sorunları

    d- haşerelerle mücadele

    f-  sosyal tesisler

    g- mesire alanları

    h-Park ve bahçeler yeşil alanlar

    ı- imar sorunları vs.

    Belli başlı saydığımız bu sorunlar toplumu direk etkileyen sorunlardır. Çözülmesi gereken sorunlardır. Bu sorunları çözülen toplumlar daha refah toplumlardır. Bu saydığımız sorunlar tabi her biri kendi alanında başlı başına bir konu .Bu sorunları saydığımızda yerel yönetimlerin önemi biraz daha ortaya çıkıyor.

    Yayınlama: 13.08.2013
    Düzenleme: 29.09.2016 05:47
    689
    A+
    A-
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.