Yeni İş Kuracaklara 30 Bin TL Hibe

Yeni İş Kuracaklara 30 Bin TL Hibe

Yeni İş Kuracaklara 30 Bin TL Hibe

kosgeb-is-kuracaklara-girisimcilere-kredi-KOSGEB Başkanlığı tarafından yeni iş kurmak isteyen girişimcilere verilen ve üst sınırı 27.000 TL olan hibe desteği 30.000 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca işini büyütmek isteyenlere 2 yılı ödemesiz 4 yıl vadeli 70.000 TL geri ödemeli destek vermeye devam ediyor.
Ekonomik ve sosyal anlamda son derece hayati işlevleri yerine getiren girişimcilerin desteklenmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve girişimciliği gençlere bir kariyer fırsatı olarak sunmak amacıyla KOSGEB tarafından verilen Girişimcilik Destek Programı’nda önemli değişiklikler yapıldı.

Buna göre; KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinden mezun olarak, işini kuran girişimcilere verilen 27.000 TL geri ödemesiz KOSGEB Yeni Girişimci Desteği 30.000 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca 60 saat olarak verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin süresi de, işini kurmak isteyen girişimcilerin, iş kurma sürecinde hangi hedefler için neleri nasıl ve ne zaman yapacağını belirlemesi amacıyla başarılı iş planı hazırlamaları için toplam 70 saate çıkarıldı.

YENİ GİRİŞİMCİ DESTEĞİ 27.000 TL’den 30.000 TL’ye ÇIKARILDI.

Kendi iş yerini kurmak isteyen için bir nevi başlangıç sermayesi desteği olan Yeni Girişimci Desteği kapsamında verilen hibe desteği 27.000 TL’den, 30.000 TL’ye çıkarıldı. KOSGEB İcra Komitesi’nde alınan kararla, girişimcilerin kuracakları işletme için, işletme kuruluş giderleri desteği 3.000 TL, Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği 15.000 TL, İşletme Giderleri Desteği 12.000 TL olmak üzere toplam 30.000 TL olarak uygulanacak. Böylece, Yeni Girişimci Desteği’nin 30.000 TL’si geri ödemesiz, 70.000 TL’si de geri ödemeli olmak üzere toplam 100.000 TL’ye çıkarılmıştır.

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN SÜRESİ ARTTIRILDI.

İş arayanlar başta olmak üzere kadınlar, gençler, özürlüler gibi tüm grupların yeni bir iş kurması amacıyla, gerek KOSGEB olarak, gerekse çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak verilen 60 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin süresi de 70 saate çıkarıldı. Alınan kararla, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri elektronik ortamda da gerçekleştirilebilecek.

ÜNİVERSİTELERDE GİRİŞİMCİLİK DERSİ ALANLAR DA, KOSGEB DESTEĞİ ALACAK.

Alınan kararla, üniversiteler tarafından, örgün eğitim kapsamında verilen girişimcilik derslerinin bir akademik yıl içerisinde en az 56 saat olarak uygulanması kararlaştırıldı. Bu dersleri alan girişimci öğrenciler, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası alıp, hibe şeklinde verilen 30.000 TL’lik girişimcilik desteğinden de faydalanacak. Faizsiz 70.000 TL’lik geri ödemeli destekten de yararlanabilecektir.

Sürdürülebilir kalkınma için girişimcilerin tüm gücünü kullanmak ve başarılı işletmelerin kurulması için destek mekanizmaları kurmanın gereklilik olduğunu vurgulayan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan; ”Ülkemizde yeni kurulan işletmelerin finansmana erişimde karşılaştıkları zorluklarını bildiğimiz için 2010 yılında başlattığımız KOSGEB Yeni Girişimci Desteği, girişimcilerin işletme kuruluş döneminde yaşadıkları sıkıntıları aza indirmek için verdiğimiz bir destek niteliğindedir. Bu kapsamda, girişimcilere verdiğimiz hibe desteğini 27.000 TL’den 30.000 TL’ye çıkarttık. Geri ödemeli destek limiti olan 70.000 TL’yle birlikte bu desteğimiz 100.000 TL’ye çıkmıştır. Yeni Girişimci Desteğinde, destek oranı 1. ve 2. bölgeler için % 60, 3. ve 4. bölgeler için %70’tir. Kadınlar ve özürlüler için bu oranlar (+) %10 olarak uygulanmaktadır. Girişimcilerimizin bu desteğe başvurabilmeleri için eğitim sürecini tamamlamış olmaları ve kabul edilebilir bir iş planı sunmaları gerekmektedir.’’dedi.

Eski Bilim ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün’ün Konu ile ilgili açıklamaları

İŞ KURMADAN ÖNCE
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine başvurmak gerekiyor.
Eğitimlere Başvurulacak Yerler
İŞ Kur İl Müdürlükleri
KOSGEB İl Müdürlükleri
Ticaret ve Sanayi Odaları
Esnaf Odaları
Büyükşehir ve İlçe Belediyeler
KURSLARA KATILMA ŞARTLARI
1- Üzerine Vergi Levhası olmayacak daha önce açıp kapatmış olabilir.(olanlar ise kursu bitirdiklerinde Limited şirket gibi yeni kuruluş yapmaları gerekiyor.
2- Tahsil yaş sınırı yok okur yazar olmak yeterli
3- Mesleki belgeye gerek yok (kalfalık,ustalık gibi)

Kursu tamamlayanlar işlerini kurduktan sonra www.kosgeb.gov.tr adresindeki KOSGEB Veri Tabanı’na kayıt olması ve KOSGEB Hizmet Merkezi’ne iş planı ve ilgili belgeler ile birlikte başvurusu yapması esastır.

Yeni Girişimci Desteği Aşamaları
Hedef Kitle: Kendi İşini Kurmak İsteyen Gerçek Kişilerdir.(Kurulacak işletmenin Bakanlar Kurulu’nun belirlediği desteklenebilecek sektörde faaliyet göstermesi esastır. Desteklenen sektörler http://www.kosgeb.gov.tr/Pages/UI/b.aspx?ref=16 internet adresinden incelenebilir).

Kuruluş dönemi Makina, Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanımı Desteğine ait harcamalar işletme resmi olarak kurulduğu tarihten itibaren yapılabilir fakat Girişimcilik Değerlendirme Kurul toplantısında hepsi desteklenmeyebilir.

Not:Burada verilen bilgiler bilgi amaçlıdır. Şirketimiz KOBİ olup KOSGEB veri tabanına kayıtlı Girişimcilik Destek programından faydalanan bir işletme olup KOSGEB’le yakından uzaktan bir ilgisi yoktur.

Bilgi ve Destek için

MEDYAMAVİ

Teknoloji,Haberleşme,Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi

Pabuççular Mahallesi Adnan Menderes Caddesi Mehmet Hamdi Güler İş Merkezi No.22 Adapazarı/Sakarya

Telefon:0264-277 51 54

GSM:0532-386 57 26

e-mail:[email protected]

[email protected]

[email protected]

Yayınlama: 19.09.2014
Düzenleme: 19.09.2014 10:43
1.714
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.