Kasaplar Odası Başkanı Kobal’ın İddiaları Vahim..

Kasaplar Odası Başkanı Kobal’ın İddiaları Vahim..

Sakarya Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kobal’ın yaptığı açıklamalarda Geyve’de yüzde seksen kaçak et kesildiğini ifade etti,.

Tarım ve Orman Bakanlığınca açıklanan taklit ve tağşiş ürünler yapan ve satanlar listesinde Sakarya’nın da adının olması nedeniyle namuslu esnafların adının lekelendiğini belirten Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kopal, Tarım İl Müdürüne de yüklendi.

“ÇOK PASİF”

Reisoğlu Tesislerinde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Sakarya Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Nihat Kopal, Tarım ve Orman Bakanlığınca açıklanan taklit ve tağşiş ürünler yapan ve satanlar listesiyle ilgili olarak açıklama yaptı. Listede Sakarya’nın olmasından oldukça rahatsız olduklarını belirten Kopal, Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Erdemir’e yüklenerek, “Bizim Sakarya’daki Tarım İl Müdürümüz çok pasif birisi” dedi.

HASTALIKLI ET İDDİASI!

Çevre ilçelerde izinsiz hayvan kesimleri yapıldığını belirten ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün önlem alamadığını ifade eden Kopal, “Tarım İl Müdürümüz çok pasif birisi. Geyve İlçesinde yüzde 80’i yıllardır kaçak hayvan kesiyor ve satıyor. 3 – 5 tane dürüst esnaf var orada, sağlık raporlu et satıyor ama diğerleri öyle değil. 3 yıl önce birine gitti memurlar, yıllardır damgalı et kesmeyen o adam satırla memurlara saldırdı ama ne oldu? Hiçbir şey olmadı. Yine Geyve’de her hafta 20 hayvan kesiyor, ahırı mezbahaya çevirmiş. Sabah 05:00’te başlayarak saat 08:00’de bitiriyor. Bakın bu hayvanlarda tüberküloz çıkıyor. Hamile bir kadın bu eti yerse çocuğunu düşürür, Penisilin iğnesine alerjisi olan birisi bu eti yerse ölebilir. Ben dilekçe yazıyorum, daha oraya memur gitmeden vatandaş beni arayıp beni niye şikayet ettin diye soruyor” ifadelerini kullandı.

“TELEF OLAN 20 HAYVANI KESİP YEDİRDİLER”

Ahırda elektrik çarparak telef olan 20 hayvanın öldükten sonra ahır sahibinden satın alınıp daha sonra kesildiğini belirten Başkan Nihat Kopal, “Adama saat 08:00’den sonra gidiyorlar, sen o saatten önce oraya memurunu gönderemiyorsan o zaman Tarım İl Müdürlüğü görevini yapma kardeşim. Namuslu olan, haysiyetli olan kişi o görevi bırakır. Ben görevimi yapamıyorsam bırakırım. Sen birini koruyorsun, ötekini eziyorsun. 2017 Mayıs Ayında 23 hayvana elektrik çarpıyor ve hayvanlar telef oluyor. Sahibi o anda 3’ünü kesiyor ama 20’si telef oluyor hayvanların. Sonra vatandaşın biri beni arayıp, ‘Başkan size yazıklar olsun, bu hayvanları nasıl kestiniz?’ dedi. Biz kesmedik ama bu hayvanlar kesilip dağıtılmış. Bunu basın bile yazmış. Ben gittim savcılığa durumu tek tek anlattım, hayvanları alan, kesen, dağıtan ve dağıtıldığı yerler belli. Savcılık beni çağırdı sonra, Savcı Bey, ‘Bu Tarım İl Müdürü niye böyle yapıyor? Delilleri kararttı. Kimi koruyor?’ dedi. Sonra takipsizlik kararı verildi. O 20 hayvan millete yedirildi. Denetimin fasoncular üzerinde daha çok artması lazım, bu firmaların herkesten et almaması lazım. Ben merak ediyorum mesela Tarım İl Müdürlüğü ne kadar ceza kesti bu firmalara? Büyük bir ceza olduğunu düşünmüyorum. Fasoncudan önce eti getiren kişinin de takip edilmesi, gerekirse ceza kesilmesi lazım.” şeklinde konuştu.(haberlisin.com)

 

Yayınlama: 21.10.2019
Düzenleme: 23.10.2019 22:45
1.277
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.