Fahri Ersavaş Vefat Etti.

Fahri Ersavaş Vefat Etti.

Geyveli şair Fahri Ersavaş’ı kaybettik!

Başımız sağolsun! Acı kaybımız…

Geyveli şair Fahri Ersavaş İstanbul’da vefat  etti.

Türk edebiyatı bir değerini daha yitirdi. Son 2 yıldır, yoğun çalışma temposunun ardından geçirdiği rahatsızlığı atlatamayan şair Fahri Ersavaş, İstanbul’da vefat etti.

Cenazesi bugün İkindi namazını müteakip İstanbul Kadıköy Göztepe Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığında defnedildi.

Cenazeye Geyveli Veteriner hekim Prof. Dr. Recep Tınar, Geyveliler Derneği eski Başkanı Suat Güney, Geyveliler Derneği Başkanı Bülent Kaya, dernek yönetim kurulu üyesi M.Fuat Erdem,Ş.Elma Geyve’den yeğeni besici-kasap Mustafa Ersavaş, Gümrük memuru Şaban Erarslan, Geyve.com sitesinden Yusuf Kılıç, şair Ersavaş’ın sevenleri, yakınları ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Geyvemedya.com olarak şairimiz, büyüğümüz merhum Fahri Ersavaş’a Allah’tan rahmet kederli Ersavaş Ailesi’ne, dostlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Foto:Şeref ELMA-Geyveyöresi


Fahri Ersavaş Vefaat Etti ile GeyveYoresi

 

FAHRİ ERSAVAŞ KİMDİR..

Fahri Ersavaş 1920 yılında Sakarya’nın Geyve ilçesinde doğdu. 1934’te Kâzımpaşa İlkokulu’nu, 1942’de de parasız yatılı olarak girdiği Bursa Tophane Endüstri Meslek Lisesi’ni bitirdi. Yüksek öğrenimini Ankara Erkek Meslek Öğretmen Okulu’nda yapıp 1946 yılında mezun oldu. 1954 yılında Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu’nun bitirme sınavlarına dışarıdan girip diploma aldı. Edremit, Uşak ve Haydarpaşa Endüstri Meslek liselerinde 32 yıl öğretmenlik yaptı. 1977 yılında kendi isteği ile emekli oldu. Ayrıca İstanbul Sultanahmet ve Marmara Akşam Tekniker okulları ile Kasımpaşa Denizcilik Lisesi’nde “Mekanik” dersleri okuttu. 1979-1980 yılları arasında İstanbul Aydınlar Ocağı’nda 1,5 yıl idare müdürlüğü yaptı. 1983’de girdiği Carlo Erba İlaç Fabrikası’nda 1994 yılının sonuna kadar çalıştı.

Şiir yazmaya ortaokul sıralarında başladı. Bursa Halkevi’nin 1939’da Atatürk’ün ölümünün birinci, 1940’da Halkevleri’nin kuruluşunun onuncu yıldönümü münasebetiyle açtığı, liselerarası şiir yarışmalarında iki birincilik ödülü kazandı. İlk şiiri 1940 yılına Yeni Mecmua’da çıktı. 1941’de Abidin Mümtaz Kısakürek ve Ziya İlhan Zaimoğlu’nun birlikte çıkardıkları, sanat ve edebiyat gazetesi olan Dikmen’in açtığı şiir yarışmasında da üçüncü oldu. Şiirleri Yeni Mecmua’dan sonra sırayla: Yedi Gün, Yarım Ay, İstanbul, Dikmen, Varlık, Bayrak, Kaynak, Kalem, Dokuz Eylül, Yeşilay, Doğu, Her Hafta, Millet, Yeşil Ada, Orkun, Aras, Oğuz, Türkeli, Türk Sanatı, Toprak, Ötüken, Milli Işık, Uyanış ve Teknik Öğretim dergilerinde yayımlandı. 1961-62 yılları arasında Yeni Körfez gazetesinde baş yazar, Yeni İstanbul gazetesinin Kitaplar ve Dergiler sütununda da üç yıl kitap kritikleri ve tanıtma yazıları yazdı. Hayat zorlukları yüzünden şiire uzunca bir ara veren şair, 1985 yılından beri Yeni Defne ve Aktüel Size dergilerinde yazmaktadır. Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) üyesi olan Fahri Ersavaş’ın en önemli eserlerinden birisi de Tanzimattan Bugüne Hamasi Türk Şiiri Antolojisi’dir

Yayınlama: 02.10.2012
Düzenleme: 07.10.2012 22:21
2.199
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.