Eli Opülesi Öğretmenlerimiz

Fatma Dişli kimdir? 1972 yılında Sakarya ili, Geyve ilçesi, Alifuatpaşa kasabasında doğmuştur. Cumhuriyet ilkokulu ve ardından Alifuatpaşa ortaokuluna gitmiştir. İstanbul’da Çamlıca kız lisesi, sonrasında İstanbul üniversitesi, İngilizce İşletme fakültesini bitirmiştir. 2013 yılında İngilizce işletme yüksek lisansı yapmıştır. Halen İstanbul’da, Hazar Eğitim kültür ve Dayanışma Derneğinde gönüllü olarak,sosyal sorumluluk faaliyetlerinde çalışmaktadır. İki kız çocuğu annesidir. e-mail:[email protected]

    Eli Opülesi Öğretmenlerimiz

    ogretmen-siirleriÖğretmenler günü dendiğinde, ilk hatırlanan ilkokul öğretmeniniz olur. Sayısız öğretmenle karşılaşırsınız okul yaşantınız boyunca ama ilk başlangıç gibi iz bırakmaz hiçbiri. İlkokul sizi çocukken alır, ikinci eviniz olur adeta. Benim gibi beş buçuk yaşında okula başlayanlar için ise zaten ev gibidir. Sadece kendi öğretmeniniz de değil, diğer öğretmenler de ailenin diğer fertleri gibi olur.

    1978-1983 yılları arası Alifuatpaşa Cumhuriyet ilkokulundaki öğrencilik yıllarım. Öğretmenim Nedime Sezgin. Nasıl zarif bir hanımefendiydi. Ne şanslı köy çocuklarıymışız. İdealist, işini severek yapan, bizlere okuma sevgisi aşılayan eğitimcilerle tanışmışız. Kitapların gizemli dünyasıyla, kitap okumanın zevkiyle tanıştırdı hocamız bizi. Radyodan “Çocuk Tiyatrosu” dinletirdi bize. Dört gözle beklerdik o saati, nefeslerimiz tutulu dikkatle dinlerdik, aman bir şey kaçırmayalım diye. Bunu yaparak başka dünyalardan haberdar ederdi bizi. Dünyayı sadece kendi küçük kasabası sanan biz küçük çocukları…

    Öğretmen demek sadece bilgi aktaran değil, aynı zamanda öğrencisini iyi gözlemleyen de demek. Nedime hocam bunu çok iyi beceren birisiydi. Anlatma, öğretme konusundaki istek ve azmimi hemen fark etmişti. Birinci sınıfın hocası mazereti olup da gelemeyince beni o sınıfa öğretmen olarak gönderirdi. Yeter ki minik çocuklar başıboş kalmasın, ders devam etsin diye. Tüm gün ders verirdim büyük bir şevkle. Daha doğrusu bir önceki günün tekrarını yaptırırdım.

    Okulumuzun başında da çalışkan, gayretli müdürümüz, Ahmet İşsever hocamız. Normalde ilkokul öğrencisiyle müdürün yolu pek kesişmez bilirsiniz, ama bu müdür Ahmet hocaysa, hele de koro çalışması, “Halk Oyunları” çalışması yaptırıyorsa pek ala da kesişir. Sesimin güzelliğinden değil de, olsa olsa diksiyonum düzgün diye beni koroya almıştır herhalde hoca. Benim yıllarım koro çalışmasının önde olduğu yıllardı.

    “Ayva çiçek açmış, yaz mı gelecek” ilk öğrendiğim şarkıdır hocadan. İnsan düşünmeden edemiyor, Geyveli hoca, Geyve’nin ayvasına meftun hoca bilerek mi bu şarkıdan başlar? Taraklıya bile götürdü hoca tüm koroyu. O yıllar, yolları nasılsa artık, aklımda kalan Taraklının güzelliği değil de, tüm tol boyunca midemin bulanması ve hocanın bana olan babacan tavrı.

    Küçücük çocuklara emek veren insanlar eli öpülesi insanlar… Ne Nedime hocamın hakkı ödenir, ne Ahmet hocamın. Ne de diğer hocalarımın… Onlar, bu yurdun insanına, çocuğuna değer veren, yatırım yapan, geleceklerinden umutlu insanlar. O umut olmazsa, çocuklar sevilmezse zaten gayretli, çalışkan olunamaz. Böyle hocalarla bu vatanda nice evlatlar yetişti de vatana millete hayırlı oldu, hizmetler etti. Böyle hocalarla yarınlarımızdan ümitli olduk, başımızı yastığa rahat koyduk.

    Böyle özel bir günde, böyle özel hocalarımıza ne diyebilirim? Gerçek âleme göçmüş olanlara Allah’tan rahmet, kalanlara sağlıklı sıhhatli ömürler dilerim. Kadir kıymet bilenleriniz çok olsun. Siz bize emek verdiniz, sizin de emek verenleriniz çok olsun… Olur, da bu yazıyı okuyan hocalarım olursa, ellerinizden öpüyorum, selamlarımı sunuyorum.

    FATMA BAL

    fatma-bal-eli-opulesogretmenlerimiz-

    Yayınlama: 22.11.2015
    Düzenleme: 26.11.2015 09:58
    764
    A+
    A-
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
    1. MİSAFİR06 dedi ki:

      Yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili yetkililerin cilalı sözleri, bol keseden vaatleri bazı kurum ve kuruluşların, şirketlerin güne özel indirimlerini duyacağız. Günün ertesinde ise öğretmenlerin adını bile anan olmaz. Yurdumuzda.öğretmenlere verilen değe bu kadardır .”. DÜNYADA HER ŞEYE KIYMET BİÇİLEBİLİR.. AMA ÖĞRETMENİN ESERİNE KIYMET BİÇİLEMEZ” Sokrates