İstiklal Marşının Kabulü Vesilesiyle Anma Programı Düzenlendi

İstiklal Marşının Kabulü Vesilesiyle Anma Programı Düzenlendi

Geyve’de 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Vesilesiyle Anma Programı Düzenlendi

İstiklal Marşının 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde milli marş olarak kabul edilişinin 98. yıl dönümü dolayısıyla Öğretmenevi Konferans Salonunda anma programı düzenlendi.

Düzenlenen programa; Kaymakam İlyas Memiş, eşi Gülcan Memiş, Garnizon Komutanı Per. Atğm. Hakan Has, Belediye Başkanı Murat Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, İlçe Müftüsü Rahmi Yiğit, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Bedir, İlçe Jandarma Komutanı S.Vakkas Aytekin, İlçe daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Geyve Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğretmenlerinden Halil Sert’in sunduğu program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

ADAM GİBİ ADAM

Öğretmen Gökhan Er günün anlam ve önemini belirten konuşmasında;Mehmet Akif Ersoy ölüm pahasına olsa dahi verdiği sözü tutan; özü, sözü bir olan adam gibi adam. Üniversiteyi birincilikle bitirdi. İstanbul Boğazını yüzerek geçen iyi bir sporcu, pehlivan. Halkına ümit veren iyi bir hatip, Yüreği vatan, millet ve bağımsızlık aşkıyla yanan, Kurtuluş Savaşımızın en büyük destekçisi örnek bir insan, olduğunu ifade etti.

VİDEO BEĞENİLDİ

Program; günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, öğrencilerin İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu edinen tiyatro gösterileri sunumu, şiirlerin okunması, İlçemiz Ahmet Yesevi İlkokulu öğretmenleri tarafından hazırlanan “Geyve İstiklal Marşını Okuyor” adlı video gösterimi ile devam etti.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Günün sonunda Kaymakam İlyas Memiş “Asım’ın neslinden, Mehmet Akif’e mektup” konulu kompozisyon dalında dereceye giren Afranur Akyol, Betül Rana Özsöz ve Ebrargül Yalçın’a ödüllerini vererek tebrik edip başarılar diledi.

Protokol, Mehmet Akif’le ilgili resim sergisini gezdikten sonra; görevli öğretmen ve öğrencileri tebrik edip hatıra fotoğraf çektirdiler.

Mehmet AYDOĞAN-Geyvemedya.com

Yayınlama: 13.03.2019
Düzenleme: 17.03.2019 18:32
829
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.