Erdoğan’dan Suriye Sınırı İçin Büyük Temizlik Açıklaması

Erdoğan’dan Suriye Sınırı İçin Büyük Temizlik Açıklaması

Erdoğan: Sınırın diğer tarafını temizlemek için hazırlıklarımızı yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kilis’te yaşanan sıkıntılar sebebiyle sınırın diğer tarafını temizlemek için gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade programına katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Avrupa Birliği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yerine terör örgütünü muhatap alacak kadar küçülmeye razıysa bizim açımızdan hiçbir sorun yok. Çünkü biz terör örgütüne hangi gözle bakıyorsak onların tezlerini savunanlara da aynı gözle bakarız.” dedi.

“Gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz”
Türkiye’nin, DAEŞ ile mücadelesinin sürdüğüne işaret eden Erdoğan, “Kilis’te yaşanan sıkıntılar sebebiyle sınırın diğer tarafını temizlemek için gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ama henüz müttefiklerden, özellikle de bölgede silah gücü bulunan ülkelerden arzu ettiğimiz desteği alabilmiş değiliz.” diye konuştu.

“Yaptıkları işin adı ikiyüzlülüktür”
AB’nin terörle mücadele konusundaki tavrını eleştiren Erdoğan, şunları kaydetti:

“Kilis’i umursamayanı, Halep’i umursamayanı biz de umursamama hakkına sahibiz. Özellikle Avrupa Birliği organlarının ve kimi ülkelerin Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki mevcut üslupları ve onların bu üslupları, tarzları karşısında ne müttefiklerle ne de ahlakla anlaşmaz yapısıyla anlaşmamız mümkün değil. Kendisi için hak gördüğünü, bizim için lüks gören, kabul edilmez bulanların yaptıkları işin adı açık söylüyorum ikiyüzlülüktür.”

Yayınlama: 12.05.2016
Düzenleme: 12.05.2016 21:46
1.186
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.